Sofie: HTC VIVE

Asså wow hörrni. Jag är typ i extas för att gårdagen var så himla rolig och häftig! Jag och några av mina gamla kurskompisar träffades igår och provade Axels HTC VIVE, även kallat VR (Virtual Reality). Han har haft det ett tag men vi har inte haft tid att komma och hälsa på tyvärr.. men igår fick vi äntligen tid och samlades för att prova och ta en varsin öl. Och asså.. det var bland det roligaste och häftigaste jag varit med om. Kan liksom inte sätta fingret på det men WOW!!! Jag trodde att det skulle bugga massa då det här inte har funnits så överdrivet lång tid men det buggade ingenting! Och det kändes mer äkta än vad jag någonsin hade kunnat tro.

För er som än inte riktigt har fattat än vad tusan jag pratar om så är det som ett spel men att du istället för att titta på en skärm och spela med en handkontroll eller tangentbord - så har du ett par specialbrillor som gör att du ser lika mycket som ditt vanliga synfält (i dessa brillor kopplar du in vanliga hörlurar), sen har du två kontroller i varje hand som läser av dina rörelser. Innan man börjar har man dessutom ritat ut hela området där man kan röra sig på i vardagsrummet - som dessutom har två sensorer/kameror som håller koll på vart du är i rummet och känner av när du kommer för nära 'gränserna'. 

Så alltså blir det som att du själv är inne i själva spelet och då t.ex. skjuter på saker som kommer emot dig från alla möjliga håll eller du kan klättra upp för höga höjder, spela ett musikspel (som är så sjukt jävla häftigt och som ger mig värsta lyckoruset för att det känns så sjukt coolt) och sen självklart massa annat!!! Bara fantasin sätter gränserna för vad spelutvecklarna kan göra för spel för VR. Axel hade sjukt många olika spel men vi hann knappt testa hälften för vi hade så himla kul med dem vi testa, bl.a. skräckspel, hinderbana, pilbågsspel och musikspel. Bilden ni ser är på min kompis  Hedvig som kasta sig ner på golvet för att hon blev så rädd då en zombie hade kastat sig över henne. Axel har gjort så att han har kopplat in tv och ljud så vi kan se det som spelaren ser (dock inte allt då spelaren har en bredare synvinkel än tittarna som ser allt på en enkel platt skärm). 
 
Men ah nu har jag verkligen skrivit långt och jag antar att min entusiasm har kommit fram, för asså det här är verkligen så himla ballt. Hade jag haft pengarna så hade jag beställt htc vive nu på en gång då det utan tvekan är bland det häftigaste jag någonsin varit med om. Så får ni någonsin chansen att prova - KÖR PÅ!!! Ni kommer älska det. Den här fattiga studenten ska börja spara för ett eget htc vive i alla fall, haha.

Puss & kram skumbanan